Klik her for at få adgang til at redigere foreningssider (Åbner nyt vindue)
.
Her er du:  Forside  > Foreninger > KFUM Spejderne i Astrup > Spejdergalleri


Familiespejdere i WOW-Park
På en blæsende novemberdag indtog 50 familiespejdere WOW-park ved Finderup. Heldigvis blev det tørvejr lige ved ankomsten og parken blev indtaget af børn og voksne - og der lød mange begejstrede hvin fra trætoppe og rutchebaner.


En super hyggelig dag, hvor vi sluttede af med pandekager, pølser og snobrød, inden der nok var nogle, der skulle hjem og have en middagslur og varmes lidt op igen - det var trods alt lidt koldt, hvis man havde glemt skiundertøj og handsker.

Tak til Y-Mens club Skjern for donationen :-)


Familiespejdere spiser isFredag skulle hestestalden tømmes for pap og aviser. En sød flok spejdere og deres fædre hjalp til - og fik en velfortjent is af Astrup Købmandshandel.

På søndag går turen til Wow park - det glæder vi os til.

November 2016


Familiespejder - kulsøpionering, september 2016


Familiespejderne trak indendørs i glasgangen ved udsigten til skybrud denne søndag i september.

 

Men - på trods af dårligt vejr var der god gang i produktionen af både skamler og fine rensdyr.

 

Vi sluttede af med at spise svensk pølseret sammen på byens torv, og det smagte fint, selvom det ikke var krydret med "bål og røg"

Familiespejder - klatring maj 2016


En god flok forældre og børn kørte en tur til Fjelstervang for at klatre.

 

I dejligt majvejr fik næsten alle børn en tur ned fra tårnet og nogle børn 3-4 ture. Enkelte modige forældre tog også  turen ned.

 

Alle havde fortjent snobrød og pølser, og det blev nydt på en dejlig plads ved Fjelstervangs flotte udeforsamlingshus.Avisindsamling november 2015


Spejderne havde d. 14. november 2015 den sidste avisindsamling. Kommunens Teknik og Miljøudvalg har besluttet at ordningen ophører. 


Som det kan ses af billederne, så plejer vi at have det ret hyggeligt med avisindsamlingen, så det vil blive savnet og det bidrag, som indsamlingen har givet til spejderarbejdet, må vi forsøge at skaffe på andre måder.

 

 

Familiespejder november 2015


I fantastisk efterårsvejr mødtes Familiespejderne til nogle hyggelige timer på Spejderpladsen. Dagens tema var "knivbevis" - spejderne skulle derfor lære at bruge og omgås spejderknive/dolke. Søren underviste (vist med alt det, man bestemt IKKE skal gøre med en kniv) og efterfølgende skulle der så snittes og skæres.

 

Efter at have besvaret et lille spørgeskema fik spejderne så deres knivbevis, og det var med stolthed at det lille bevis blev puttet i lommen.

 

Dagen bød også på pionerring, - der blev bygget stridsvogne og mor og far kom på hårdt arbejde - men som det ses på billederne til stor fryd for de små spejdere.

 

Afslutningsvis var der "sort gryde" til alle med saftevand :-)

Familiespejderne fisker - maj 2015


På en lækker forårsdag blev der fanget fisk og haletudser, bagt pandekager på bål og boller med skvalderkål og friske bøgeblade i en gryde over bål.

 

Billederne taler vist for sig selv :-)
Familiespejder førstehjælp - marts 2015


Familiespejderne havde besøg af førstehjælper Lars, som tryllebandt børnene og gav dem god viden om førstehjælp.

Først en leg - hospital - og derefter snakkede Lars med børnene om brandulykker.

Hvad kan man brænde sig på? - hvad skal man gøre, når det er gået galt? Børnene og  de voksne var meget optaget af at høre, hvordan man skal reagere på brandskader. Og med sminke viste Lars, hvordan et brandsår kunne se ud. Bagefter måtte børn og voksne "lege" med plaster og forbinding, og mange kom til at se ud, som havde de været med i en alvorlig ulykke. Heldigvis var det hele for sjov og der var energi til at bage snobrød og spise svensk pølseret som afslutning på en super god formiddag. Klik på billedet og se en større udgave.
Familiespejder - minipionering januar 2015


På en flot solskinsdag mødtes Familiespejderne i Aktivtitetshuset, hvor dagens aktivitet var "minipionering". Der skulle bygges katapulter - og efterfølgende konkurreres om, hvem der kunne skyde en kastanje længst muligt ud gennem gymnastiksalen.

Der var mange flotte katapulter og konkurrencen var hård, men det var vist Astrid Hansen, der havde den katapult, med størst kraft - eller var det Johan Olesen eller.....- der var i hvert fald mange gode. Klik på billedet og se en større udgave :-)

 
Brandmand for en dag 21. september 2014


På en skøn septemberdag mødte mere end 50 børn og deres forældre op til "brand" i skolegården i Astrup!

 

Det  hele var mest for sjov - men, der var også lidt alvor bag. Børnene og deres forældre fik lov at prøve at slukke brande og at bruge brandsprøjten og pulverslukkere, så de er nu godt klædt på til at slukke brand, hvis der skulle være behov for det.

 

Tak til de frivillige brandmænd for at bruge en søndag formiddag på at give en dejlig flok børn en super oplevelse og tak til alle jer, der mødte op og var med - det var fantastisk at mærke så god en opbakning. Vi håber at se jer igen, når vi sidst i oktober mødes til Familiespejder igen - se programmet på hjemmesiden.

 

Klik på billederne for at se dem i et lidt større format!

 

www.faster-astrup.dk/index.php

 

 
Fællesspisning 18. juni 2014


I sportsugen 2014 inviterede spejderne igen til fællesspisning - onsdag aften før den traditionsrige bildyst.

 

115 voksne med 40 børn mødte op og blev bespist med grillet, sprængt svinekam m. kartoffelsalat, salat, pasta og flutes.

 

Tak for den gode opbakning og tak til bagere (flutes) - en fornøjelse at arrangere fællesspisningen, når så mange møder op! - mon ikke vi er klar igen næste år :-)

Familiespejder, Ejstrupsøerne maj 2014


Familiespejderne mødtes ved shelterne ved Ejstrupsøerne på en fantastisk sommerdag - der blev fisket haletudser, lavet både, konkurreret rundt om søen - hvor man skulle finde blade, og der var kage, saftevand og snobrødsdej - en rigtig hyggelig eftermiddag! (klik og forstør)
Solskin, vand, haletudser - opskriften på en succes :-)


Familiespejder januar 2014 - knob, knuder og lakrids

Familiespejderne startede 2014 med at mødes i Aktivitetshuset og lære lidt om knob, knuder og "lakrids".

Carsten Mandsberg fra Hoven viste, hvad han kan og fik børnene til at prøve, om de også kunne og også de helt store "drenge" fik prøvet kræfter med diamantknob og flagknob, abehånd og andet spændende.

Carsten er blind, men har ikke glemt, hvordan man bruger hænderne.

Vi sluttede med at gå en tur forbi spejderpladsen for at se den nye shelter, som står klar til brug - flere var allerede klar til at sove i den - men de må vente til juni, hvor vi efter planen skal overnatte på pladsen.


Det går i fisk - sept. 2013

Astrup KFUM spejdere nød søndag en dejlig efterårsdag med aktiviteter ved søen på Lille Bjergbo, Højbo 2.

Der skulle være aktiviteter ved søen og mange havde forberedt sig godt og gjort fiskeudstyret klar og gravet orm op, så der var gode muligheder for at fange lidt godt til frokost.

Selvom det så lidt svært ud til at begynde med, så endte det godt og der var rigelig fisk til en god frokost, kombineret med snobrød.

De andre aktiviteter, der var planlagt, var der næsten ikke tid til - men der blev da kigget lidt i vandkikkert og så blev der ellers klappet fisk og også skåret lidt i nogle fine ørreder.

 

 


Dygtige børn (og forældre) til avisindsamling sept. 2013

Der knokles efter indsamlingen i byerne Astrup, Faster og Ejstrup. I Astrup var der mange aviser, I Faster og Ejstrup ikke så mange, håber på flere næste gang - se andet sted på vores hjemmeside hvor meget vi tjener til spejderarbejdet :-)


Familiespejder - søndag d. 12. maj 2013 ved Ejstrupsøerne
Spejderne mødte denne søndag op ved Ejstrupsøerne, hvor der var forskellige aktiviteter på programmet.

Der blev fisket efter haletudser og andre smådyr, der blev lavet stoftryk med stof, planter og hammer. En meget populær aktivitet var bådebygning, som blev afsluttet med sejlads på søen med stor succes. På bålet blev lavet svensk pølseret og der blev sluttet af med snobrød, nogle af dem med skvalderkål og andet grønt.

En rigtig hyggelig formiddag :-)


Familiespejder - opstart 7. april 2013
På en lidt kold forårsdag lod ca. 40 børn, unge, forældre og bedsteforældre sig lokke af udsigten til spejderliv på pladsen "Æ Jørn" bag ved børnehaven Mariehønen i Astrup. Dejligt at se så mange, vi glæder os til næste gang til nye aktiviteter :-)

 Kommentarer til denne side kan gives til: Jan Vestergaard

Opdaterede sider:
www.Faas.dk:
Ungdom: Ungdomshold 2017-2018 Borris Faster samarbejdet (BF) - 2. halvår
Havegødning: Bestillingsseddel til bestilling af havegødning 2018

Flere opdateringer

Der er 1 bruger online.